7 vinkkiä sinulle, joka pohdit miten lähestyä miestä tai naista

Miten lähestyä naista tai miestä?Etkö saa mielestäsi sitä tyyppiä sieltä salilta, koulusta tai työpaikalta?

Jos mietit miten lähestyä miestä tai naista ja selvittää onko kiinnostus molemminpuolista, tämä artikkeli pyrkii saamaan päässäsi klikkaamaan ja ottamaan ohjat käsiisi asian suhteen.

Vaikka nykyihmisellä on tinderit, messengerit ja muut teknologiset kommunikaatiovälineet, on se ihastuksen iskeminen lähes yhtä vaikeaa kuin aina ennenkin.

Nainen ja mies saattaa suhtautua ihastuksen lähestymiseen varsin eri tavoilla. Mies kun on biologisestikin ollut kautta historian aina se lähestyvä osapuoli.

Mutta nainen voi aivan yhtä hyvin lähestyä miestä tänä päivänä. Tässä siis vinkkejä niin miehille kuin naisillekin:

1. Tee päätös, että aiot lähestyä häntä

Ensinnäkin, nyt loppuu se viivyttely, s**tana.

Jos et nyt lähesty sitä suurta ihastustasi, voi se kaduttaa sinua vielä pitkään. On muutenkin aivan turha viivytellä sitä viikko-, kuukausi- tai jopa vuosikaupalla.

Syystä että:

Ehkä hän ei edes sovi sinulle ollenkaan? Rakentelet suuria unelmia mielessäsi, mutta ehkä hän onkin umpi idiootti, jolla ei ole mitään yhteistä sinun kanssasi? Suhtaudu asiaan siten, että lähestyessäsi selvittelet mikä hän on naisiaan/miehiään sen sijaan, että nostaisit hänet jollekin jalustalle ja vain jumaloisit häntä. Ehkä tämä ajattelu saa sinut vähemmän jännittyneeksi asian suhteen.

2. Nainen, voit lähestyä miestä myös ”epäsuorasti”

Oletetaan, että olet kaupungilla kirjakaupassa ja näet sen elämäsi ihastuksen – ehkä olet nähnyt hänet aiemmin salilla tai yöelämässä. Et siis tunne häntä, mutta haluaisit palavasti tutustua häneen. Harva uskaltaa lähestyä miestä ja kysyä tätä treffeille, mutta ota myös seuraava idea harkintaan:

Mene sen enempiä miettimättä tämän luo ja kysy vaikka ”anteeksi, tiedätkö onko tässä kaupungissa muita kirjakauppoja?”. Eli ei tarvitse puhua mistään ihastumisista. Kysy ihan mitä tahansa. Vaikka paljonko kello on (vaikka kaikilla on kello puhelimessa). Jo tämä voi saada keskustelun käyntiin. Muista myös jopa ylipitkä katsekontakti, kun hän vastaa sinulle.

3. Ujo mies, hoida ensimmäinen epäonnistuminen pois alta

Jos on ujo ja/tai introvertti, voi tuntemattoman ihastuksen lähestyminen olla ylivoimaisen vaikeaa. Sinulle tärkeintä on päästä tästä lukosta irti ja hankkia se ensimmäinen epäonnistuminen tilillesi. Tai ehkä onnistut jo ensimmäisellä kerralla?

Tämä vinkki on erityisesti miehille, kun pohdit miten lähestyä naista. Jos olet ollut vuosia sinkku etkä enää jaksa istua yksin kotona tietokoneen äärellä, mene ulos ja laita itseäsi likoon. Mene kauneimman naisen (kyllä, vaikka hän olisi aivan oman liigasi ulkopuolelta) luokse, jonka kaupungilta löydät ja mene kysymään häneltä jotain. Vaikka: ”anteeksi, tiedätkö missä on lähin ruokakauppa”. Siis, ihan mitä vaan. Aivan sama mitä sanot, kunhan menet ja pysäytät jonkun naisen, katsot hänen silmiinsä ja puhut selkeästi ja ystävällisesti. Ei ole tarvetta iskeä ketään, vaan nyt rakennetaan sitä rutiinia uusiin ihmisiin tutustumiseen ja itseluottamustasi. Jos hän sattuu olemaan ystävällinen, antaa mennä ja pyydä häntä kahville. Mitä hävittävää sinulla on?

4. Ole itsevarma (tai aloita sen työstäminen)

Itseluottamuksen rakentamisesta puheen ollen..

Vaikka sisällä tunnet olevasi ikisinkku etkä kelpaa kellekään, et saa näyttää tätä ulospäin. Ole ehjä ja itsenäinen ihminen, jolla on omat kiinnostuksen kohteet, harrastukset ja elämä. Ole ylpeä siitä mitä olet. Jos et rakasta itseäsi, ei kukaan muukaan voi rakastua sinuun. Eli get your shit together niin pärjäät huomattavasti paremmin myös parisuhdemarkkinoilla.

5. Ihastuksen lähestyminen Facebookissa tai muualla somessa

Tämä on tietty se helppo ratkaisu. Et joudu lähtemään kasvotusten mumisemaan ihastuksesi eteen. Pari huomioitavaa asiaa:

Tässä on vaarana näyttää stalkkerilta sen ihastuksesi silmissä, jos et hoida sitä tyylikkäästi. Jos lähestyt tuntematonta ihastusta Facebookissa, tee selväksi hänelle, miten sait hänen nimensä. Esimerkiksi kerro, että sait sen yhteiseltä tutultanne. Jos lisäät tuntemattoman ihmisen Facebookissa kaveriksi ilman sen kummempaa viestiä, on aika ahdistavaa ajatella, mitä salapoliisityötä tämä ihminen on oikein tehnyt. Sano vaikka, että ”sori tällainen outo lähestyminen, mutta ajattelin, että kiinnostaisiko sinua lähteä kahville joskus?” Tai jos et halua olla yhtä suora, keksi ihan mitä tahansa muuta tarinaa – mikä sinun persoonallesi tuleekaan luontevasti.

6. Nainen, jätä vaikka paperilappu miehelle

Nainen, jos olet aivan toivottoman ihastunut siihen kuntosalin vastaanoton tai kahvilan tyyppiin, etkä keksi mitä tehdä, kirjoita hänelle pieni lappu. Laita siihen puhelinnumerosi ja etunimesi ja vaikkapa lyhyt viesti, esim. ”kahville joskus?” tai mitä vaan. Jos vaikuttaa, että mieskin on sinusta kiinnostunut, sitä suuremmalla syyllä. Hän ei voi töissä ollessaan sinua lähestyä, joten ota ohjat omiin käsiisi.

Tai tee se klassinen, että kun kassaihminen kysyy, tarvitsetko kuittia, vastaa, että mielellään, jos siinä lukee sinun puhelinnumerosi.

7. Baarissa tai muussa rennossa ympäristössä lähestyminen?

Yleensä pelkkä ”moi, mitä kuuluu” toimii semi-sivistyneen ihmisen kohdalla. Joskus kuitenkin pitää kaivaa isommalla lapiolla sitä juttua. Joskus ”asiallinen” käytös ei vie juttua mihinkään, eikä varsinkaan sinne yhteiseen sänkyyn loppuillasta. Ihmisiä on monenlaisia. Kannattaa toteuttaa lähestyminen ihan oman persoonan mukaan. Jos olet ns. asiallinen kaveri, ja ”moi, mitä kuuluu?” on luontevin, lähesty näin ja katso mitä tapahtuu.

Jos olet tottunut tarinaniskijä, et todennäköisesti edes lue tätä artikkelia, mutta jos olet, sitten kysy ihan mitä tahansa, vaikka hänen mielipidettään Kim Jong Unista tai kysy jotain muuta syvällistä ja yllättävää.

Lue myös: 7 vinkkiä ensimmäisille treffeille

Yhteenveto

Ei ole mitään yhtä strategiaa, miten lähestyä miestä tai naista romanttisessa mielessä. Pääasia, että teet sen. Ja ole tarpeeksi suora; kysy häntä kahville. Jos hän ei lähde, selvä juttu. Etpähän tullut haaskanneeksi enempää aikaa häneen ja voit siirtyä eteenpäin.

Jos et lähesty ihastustasi, etkä selvitä onko vastaus kyllä vai ei, se saattaapi kaduttaa vielä pitkään. Eli lähesty sitä mielenkiintoista miestä tai naista heti kun mahdollista ja hoida homma pois päiväjärjestyksestä!

Lue myös:

JÄTÄ VASTAUS